Secretaresse Stories

Weet je.... dat ons vak niet verdwijnt maar verandert?

Binnenkort is het weer secretaresse dag en dat blijkt altijd een goed moment te zijn om weer te laten zien dat het aantal secretaresses is gedaald.

Natuurlijk komt dit voor een groot deel doordat veel managers hun eigen agendabeheer doen en doordat taken zijn geautomatiseerd. Dit heeft geleid tot minder afdelingssecretaresses en secretariaatsmedewerksters.

Het aantal directiesecretaresses stijgt daarentegen. Verrassend toch?

Hoe dan ook, wees niet ongerust!

De verwachting is dat het vak niet zal verdwijnen maar kansen biedt. Een vroegere secretaresse heet nu management assistente en fungeert als sparringpartner. Ze is proactief en denkt mee! Daarnaast doet ze veelal marketing en beheert social media. Ook om niet te vergeten: we zijn echte ‘superregelaars’ 😊!

Het bedrijfsleven vraagt minimaal HBO denkniveau en ons vak is alleen maar leuker en interessanter geworden. Alleen die functietitel blijkt lastig! Ik denk dat ons vak bij ieder bedrijf een andere inhoud heeft. En toch krijg ik nog steeds de vraag of ik koffie haal als ik vertel wat ik doe. Ik antwoord standaard met de vraag wanneer diegene denkt onder die steen vandaan te komen!

 

Terug naar overzicht