Secretaresse Stories

(On)eerlijkheid duurt het langst

Wat is voor jou belangrijk in je werk als management assistente? Je manager, je collega's, de bijdrage die je bedrijf levert aan de samenleving of je werk zelf? 

In één van mijn jobs ben ik er wel achter gekomen wat voor mij redenen zijn om NIET meer voor een manager te willen werken.

We zien soms teveel als ondersteuners en we hebben allemaal weleens momenten dat we twijfelen aan integriteit van een leidinggevende en zelf zijn we misschien ook niet altijd eerlijk...

maar 

......wat nou als je bij een non-profit organisatie werkt die haar voortbestaan dankt aan belastinggeld en je twijfelt aan de integriteit van de directeur? 

LEES VERDER

Er moet toch zorgvuldig worden omgegaan met belastinggeld? Het is tenslotte ons geld? 

Natuurlijk worden bij alle bedrijven (niet altijd noodzakelijke) dure zakendiners of (twijfelachtige) bonnen gedeclareerd, maar als publieksgeld wordt uitgegeven vind ik dat toch een ander verhaal. 

Mijn beweegreden om bij een non-profit organisatie te willen werken was omdat ik iets wilde bijdragen, iets 'goeds' doen. 

Echter, na een aantal maanden te hebben gewerkt bleek mijn manager er 2 andere e-mail adressen op na te houden van bedrijfjes waarvan hij (mede) eigenaar was. Dat kan natuurlijk, maar ik kwam erachter dat afnemers van werk voor deze bedrijfjes veelal ook publieke instanties betroffen en de aard van de opdrachten dezelfde waren als voor onze organisatie.

Daar zet ik vraagtekens bij.

Hij vroeg mij in eerste instantie soms ook iets te doen voor deze 'neven werkzaamheden' van hem, 'not done' vind ik. 

Geen respect kunnen opbrengen voor degene voor wie ik werk ik voor mij een 'dealbreaker' en ik ben dus uiteindelijk weggegaan. Hoe leuk de collega's ook waren.

Waarom dan deze blog? Omdat ik teleurgesteld ben te denken dat een manager van een non-profit organisatie zich puur zou inzetten voor publieke belangen en geen 'side business' zou hebben voor eigen gewin. Tenzij deze bedrijfjes natuurlijk op een totaal ander vakgebied opereren. 

Misschien ben ik naïef maar ik ga ervan uit (en wil geloven) dat dit een uitzondering is aangezien dit geen organisatie betrof die zich inzet voor goede doelen. 

Met wat 'gekunselde' afscheidswoorden in de kroeg vertrok ik met 2 andere collega's.

Weer een ervaring rijker en een illusie armer ben ik inmiddels bij een productiebedrijf aan de slag, ja in de commerciële markt. 

Nooit te oud om iets over jezelf te leren!

 

 

 

Terug naar overzicht