Secretaresse Stories

Michelle Obama in Ziggo: over ambitie

Gisteravond was ik bij Michelle Obama in Ziggo dome. Met een publiek dat voor 90% uit andere vrouwen bestond heb ik gekeken hoe zij 2 uur lang werd geïnterviewd.

Ik vond het heel Amerikaans: ze sprak veel over de geringere kansen van 'zwarte' Amerikanen en dat je als vrouw 2 keer zo hard moet werken om aan de top te komen. 

Haar boodschap hierin was dat je als vrouw de lat voor jezelf heel hoog moet leggen en dat we onze dochters moeten opvoeden met de boodschap dat ze alle kansen hebben en kunnen doen wat ze willen. 

Een mooie boodschap vind ik. 

Maar ik sta anders in het leven.

Ik ben niet zo'n carrière tijger want ik geef er de voorkeur aan om minder te werken en veel bij de kinderen te zijn.

Ik vraag mij af: zijn wij management assistentes heel ambitieus?

Als je niet verder studeert is hoofd secretariaat of PA van de directie toch wel het hoogst haalbare?

LEES VERDER

Maar veel van jullie zoeken denk ik ook meer die balans tussen werk en gezin, net als ik. Misschien word je hierom soms ook beoordeeld: wil je dan zelf niet meer uit je carrière halen?

Nou nee! Ik sta redelijk luchtig in het leven en geniet van de vele lieve mensen om mij heen: op een grafsteen zie je nooit staan dat haar carrière zo succesvol was tenslotte. Ik ga er niet meer tegenin als dit vertaald wordt als 'ze heeft geen ambitie'.

De woorden van Michelle die mij het meest zijn bijgebleven wil ik graag delen:

HEB GEEN ANGST EN GEEN TWIJFEL ! DURF JE KWETSBAAR OP TE STELLEN !

Dat geldt dus ook voor je keuze of je wel of geen carrière ambities hebt. Ik stel mij kwetsbaar op met bloggen, daar mag ik dus een beetje trots op zijn. 

Dus ondanks dat de hele show gisteren bestond uit het beantwoorden van geregisseerde vragen begeleid door filmpjes ben ik heel blij dat ik deze dure ticket heb gekocht. 

Ik heb nooit eerder een vrouw gezien met zoveel charisma (misschien Ophrah, maar die toert niet ;-)) 

En haar boodschap? WOMEN POWER! Toch een mooi voorbeeld voor veel anderen?

Ik begin morgen aan het boek. 

 

 

Terug naar overzicht