Secretaresse Stories

Gevalletjes testosteron

Vanmorgen reed ik naar kantoor en werd ik echt asociaal - rijdend over het verdrijvingsvlak - afgesneden door een BMV rijder.

Ik rijd zelf in een gezellige smurfmobiel (Suzuki alto) met achterop een sticker 'I love my poedel' die ik van dochterlief heb gekregen na aanschaf van onze zwarte schattebout op 4 pootjes.

Omdat ik een goede moeder wil zijn heb ik deze dus inderdaad achterop mijn auto geplakt. Dat heb ik alvast gewonnen.

Anyway, geïrriteerd over die BMW vanmorgen wist ik deze 5 minuten na zijn actie over het verdrijvingsvlak in te halen. Ha!!!

Maar ik weet niet wat het is met sommige rijders maar zodra ze door een alto worden ingehaald gaat blijkbaar het testosteron gehalte omhoog en gaan ze als een havik achter mij aan om mij weer in te halen.

Of dat moeilijk is met zo'n snelle bak.

Op kantoor vertelde een collega met een audi A6 mij een keer dat hij zo'n grote auto reed omdat anders zijn ego er niet in paste. Kijk, daar kan ik dan weer erg om lachen.

LEES VERDER

Zelf interesseert het me dus niks waar ik rijd als ik maar van A naar B kom en de airco/verwarming/radio het doen.

Maar het blijkt een dankbaar gespreksonderwerp onder de mannelijke collega's: die gouden koets op vier wielen.

Naast auto's blijken ook de eigen boten een dankbaar gespreksonderwerp. Mijn collega secretaresse en ik waren getuige van een gesprek.

'Oh, 10 meter is de jouwe, Ohja, en zeewaardig', 'de mijne is 12 meter', 'ja, een kajuitzeiboot etc. etc'. Na 15 minuten dit gesprek te hebben aangehoord keek mijn collega naar mij op:

'Zeg Daan, hoe hoog is jouw mast?' Ik lag in een deuk!

De heren hebben hun gesprek elders voortgezet.

Terug naar overzicht